Nieuws over Industrie

(28-05-2009, Bron Engineeringnet)

FrieslandCampina opent nieuwe Australische fabriek


Het Nederlandse FrieslandCampina Domo en het Australische Warrnambool Cheese & Butter Factory hebben vandaag in het Australische Allansford de fabriek van Great Ocean Ingredients officieel geopend.
Great Ocean Ingredients is een 50/50 joint venture tussen de beide ondernemingen Met de bouw van de nieuwe fabriek kan FrieslandCampina Domo blijven voldoen aan de toenemende vraag naar prebiotische galacto-oligosachariden. Deze worden vermarkt onder de merknaam Vivinal GOS en gebruikt in kindervoeding, zuivelproducten en dranken.

De nieuwe fabriek is geopend in aanwezigheid van de Australische minister van Plattelandsontwikkeling van de staat Victoria, de Nederlandse honorair consul, vertegenwoordigers van de directie van FrieslandCampina en Warrnambool Cheese & Butter Factory (WCB) en het lokale bedrijfsleven.

De totale investering van FrieslandCampina bedraagt 18,5 miljoen euro. De productiecapaciteit van Great Ocean Ingredients levert 15.000 MT aan Vivinal GOS op. Great Ocean Ingredients zal aan 25 personen werk bieden.

De joint venture is in juli 2007 opgericht. In de nieuwe fabriek worden grondstoffen van Warrnambool Cheese & Butter Factory, wiens fabriek naast de nieuwe fabriek van Great Ocean Ingredients gelegen is, verwerkt tot nutritionele en functionele ingrediënten, zoals Vivinal GOS. Hierbij wordt gebruik gemaakt van nieuwe innovatieve technologieën, gebaseerd op de expertise in de productie van hoogwaardige ingrediënten van FrieslandCampina. FrieslandCampina Domo vermarkt de ingrediënten vanuit Australië naar afnemers in de voedingsmiddelenindustrie in hoofdzakelijk Zuidoost-Azië, China en Amerika. << (GL) (foto: FrieslandCampina Domo)