Nieuws over Industrie

(28-05-2009, Bron FHI en VNU)

Industry & Automation: de grootste beurs in industriële automatisering.


VNU Exhibitions lanceert de grootste beurs in industriële automatisering in de Benelux.
En lanceert ten tijde van de Industriële Week 2010 de vakbeurs Industry & Automation. De nieuwe vakbeurs richt zich op zowel de proces- als productie-industrie en is met 120 exposanten in ??n klap de grootste in zijn soort in de Benelux..

De nieuwe beurs, waarbij de Federatie Aandrijven en Automatiseren (FEDA) nauw is betrokken, krijgt een spilfunctie te midden van Aandrijftechniek, Macropak en Industrial Processing. De beurzen worden gehouden van dinsdag 5 tot en met vrijdag 8 oktober 2010 in de Jaarbeurs in Utrecht. De deelnemersacquisitie is onlangs gestart.

De nieuwe beurs is een samenvoeging van de succesvolle beurs Industrie & ICT en het deel Factory Automation dat eerder aan Aandrijftechniek was gekoppeld. Organisator VNU Exhibitions rekent erop door het nieuwe concept (behalve de huidige deelnemers van de vakbeurs Industrie & ICT en Factory Automation) ook nieuwe aanbieders een lucratieve thuishaven te bieden. De nieuwe beurs krijgt vanaf 2010 een jaarlijkse frequentie. Industrie & ICT 2009 wordt op 27 en 28 oktober gehouden.

Projectmanager Annette Bos is verantwoordelijk voor de nieuwe lancering. "Het is voor het eerst dat Industriële Automatisering één gezicht krijgt binnen de Industriële Week. Meerdere concepten leiden tot versplintering in de markt. Met één alomvattende beurs zijn we uitstekend in staat geëntegreerde oplossingen te bieden. In die zin volgen we de markt. Ontwikkelingen volgen elkaar in snel tempo op. Omdat procesefficiency steeds belangrijker wordt, is het belang van automatisering nog groter. Dat rechtvaardigt een alomvattende beurs.?

Mirjam van den Bogaard is projectmanager van de beurzen Aandrijftechniek, Macropak en Industrial Processing. "De nieuwe beurs is ook een krachtenbundeling. Om de nieuwe beurs tot een succes te maken werken we intensief samen met de FEDA. We leggen een duidelijke claim neer: de beurs biedt alle facetten van industriële automatisering: van sensor tot ERP. We zagen bij bezoekers van de drie beurzen groeiende interesse in IA.

De Industriële Week en Het Instrument worden van 5 tot en met 8 oktober 2010 gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht.