Nieuws zzp

zzp-nederland.nl(1-06-2008)

Gaat u ook starten als ZZP'er?


ZZP 2008: gaat u ook starten als ZZP'er? Zelfstandig zonder personeel werken is sterk groeiende. Naar verwachting zullen veel vakmensen in 2008 starten als ZZPer. Op zich biedt het ondernemen als ZZP er veel mogelijkheden. Het aanbod van opdrachten zal naar verwachting in 2008 onverminderd hoog zijn en de overheid begint een beetje te beseffen dat de groep ZZP'ers een serieuze hardwerkende mensen zijn.

Verwachtingen voor ZZP in 2008: We verwachten dat de regels voor ZZPers in 2008 versoepeld zullen worden. Met name het urencriterium zal naar verwachting in schalen worden ingedeeld waardoor de zelfstandigenaftrek ook toepasbaar zal zijn voor mensen die minder dan 1225 uur per jaar werken aan hun bedrijf. Ook het afgeven van een correcte VAR Verklaring zal worden verbeterd. Pensioenvoorzieningen voor de ZZP'er zijn in aantocht.

Veel mogelijkheden voor ZZP in 2008: Om in 2008 te starten als zelfstandige hoeft niet zo moeilijk te zijn, als u de zaken een beetje serieus aanpakt dan zijn er legio mogelijkheden. U dient wel aan een aantal voorwaarden te voldoen. U dient zelfstandige een bedrijf te starten met meerdere opdrachtgevers. Een vereiste van de Belastingdienst is dat u minimaal drie opdrachtgevers in n jaar hebt. Dit betekent niet dat u niet kunt starten als u met n opdrachtgever begint, maar zorg binnen 1 jaar voor minimaal drie opdrachtgevers.