ZZP nieuws

(Maandag 7 maart 2010 Bron: SIC)

ZZP'ers grijpen hun kans tijdens crisis

De crisis in de financiŽle markten en de algehele recessie is niet voor alle beroepsgroepen een negatief iets. De zelfstandige zonder personeel (ZZP'er) ziet de malaise vooral als kans.

Volgens staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken is de flexibiliteit van een ZZP'er belangrijk in een dynamische markt zoals tijdens de recessie. Op de 'dag van de zelfstandige' zei de staatssecretaris verder dat het juist nu van belang is ondernemersgeest te tonen om uit de crisis te komen.

Kansen.
Uit een onderzoek onder ZZP'ers blijkt dat in meerdere vakgebieden men veel kansen ziet. Wel vindt men dat de overheid moet ingrijpen en het woud aan regels terug moet dringen zodat de zelfstandigen meer ademruimte hebben.

De zelfstandigen zien wel dat ze meer moeten samenwerken om sterker uit de huidige crisis te komen, dit zou zelfs nuttiger zijn dan extra scholing.51 procent van de startende ZZP'ers ziet de huidige crisis als een kans. Ook denkt een meerderheid (67 procent) van de startende zelfstandigheden een gelijke of hogere omzet te halen het komende jaar in vergelijking tot het afgelopen jaar.