industrieel technische dienstvrlening
Terug naar de homepage

ZZP-ers vergeten een begroting te maken.

Ziek melden voor zzp-er erg riskant.

Dat zzp-ers zonder een begroting starten komt door teveel optimisme. Veel zzp-ers vinden een begroting maken of laten maken lastig of zien er het nut niet van in.

Een te optimistisch beeld hebben over de finacieele huishouding kan daardoor resulteren in een teleurstelling. Veel startenede zzp-ers kennen de kosten niet naar behoren en rekenen alleen maar uit wat ze per jaar kunnen omzetten. Belastingen en andere kosten worden in de meeste gevallen als onbelangrijk beschouwd. Uiteraard kunnen de zzp-ers zo'n begroting laten opstellen maar moeten daar toch zelf de getallen voor aanleveren. Een begroting is voor veel zzp-ers teveel moeite.

Je kunt de omzet prima zelf berekenen, maar soms is deze te optimistisch of te pessimistisch. De uurprijs en de te verwachten uren zijn bepalend om de omzet vast te stellen.
Er is een tekort aan mensen met een technische opleiding en daardoor is het mogelijk veel uren te werken ook het tarief kan hoog liggen. Dus maak gebruik van je vakmanschap, de uren die je wilt werken en je onderhandingspositie.
Vergeet niet dat andere zzp-ers erg makkelijk de rooskleurige kant van het zelfstandig ondernemerschap laten horen..

Zorg dus voor een nette begroting!
Niet voor de bank maar voor uzelf.

click induse monteurs

ZZP-ers zijn zich bewust van hun kwetsbaarheid en zoals je al zou verwachten zijn ze minder vaak ziek.

Wil je als zzp-technicus aan de slag? Wees je er van bewust (ook in de begroting) dat een dagje ziekmelden grote concequenties kan hebben. Klanten gaan, als dit vaker gebeurd, al snel op zoek naar een andere. Het is wel je boterham die op het spel staat.

Samenwerkingsverband ind'use

Algemene voorwaarden.

  Kwaliteiten:

 • Technici voor industrie en machinefabrieken
 • Als zzp-er starten en leunen op een goed team.
 • Ind'use met een klantvriendelijke houding.
 • Leveren van kwaliteit.
 • Problemen zijn uitdagingen.
 • Zelfstandige technici.
 • Niet een tussenpersoon maar de techneut doet zijn verkoopgesprekken.
 • Veilig werken is ons niet vreemd.

Interesse? neem dan contact met ons op.

de induse monteurs


De algemene voorwaarden zijn de overige regels die van toepassing zijn op uw overeenkomst met uw opdrachtgever.
Het is handig om uw algemene voorwaarden horen op de achterkant van de offerte te staan, zodat uw opdrachtgever gebonden is aan de algemene voorwaarden. U doet er goed aan uw algemene voorwaarden te deponeren bij de kamer van koophandel.
Induse heeft algemene voorwaarden voor haar technici beschikbaar.

click induse monteurs

Fouten in de begroting
LINKS BEGROTINGSVRAGEN
 • Door een financiële begroting kunt u de omzet niet onderbouwen.
  Het maken van een financiële begroting gaat niet via het zogenoemde “natte vingerwerk”. Hoeveel orders verwacht u volgend jaar? Zet dit op een rij en bereken op deze wijze uw financiële begroting vanuit reële onderdelen.
 • U heeft bij het maken van een financiële begroting alles in uw hoofd maar niets op papier
  Wellicht kunt u voor uzelf nog wel een financiële begroting in uw hoofd maken. Uw bank heeft echter niets aan een dergelijke financiële begroting. Ook al kost het u de nodige moeite en tijd, presenteer alles schriftelijk
 • U hanteert bij het maken van een financiële begroting een kortere debiteurentermijn dan binnen uw bedrijf gebruikelijk is.
  Stel bij het maken van uw financiële begroting uw debiteurentermijn op de gemiddelde termijn in de branche. Is dit bijvoorbeeld 60 dagen, terwijl u in uw prognose uitgaat van een termijn van 30 dagen, dan rekent u zich rijk. Een dergelijke financiële begroting overtuigt uw bank waarschijnlijk niet.
 • U bent bij het maken van uw financiële begroting vergeten de BTW in uw liquiditeitsbegroting op te nemen.
  Houdt u bij het maken van een financiële begroting geen rekening met de BTW terwijl u grote bedragen omzet, dan kunt u in de problemen komen met uw liquiditeit. Daarom zal een bank een financiële begroting met een dergelijke misser extra kritisch beoordelen.
 • U geeft in uw financiële begroting een te rooskleurige voorstelling van de stand van zaken.
  Stelt u bij het maken van uw financiële begroting uw zaken te gunstig voor dan houdt u uzelf voor de gek. Komt u op basis van een dergelijke financiële begroting vroeg of laat in betalingsproblemen dan bent u slecht af. Maak daarom uw financiële begroting altijd op basis van reële cijfers.
 • U maakt bij het samenstellen van een financiële prognose een té voorzichtige inschatting
  Het opstellen van een té voorzichtige inschatting van uw financiële begroting is ook niet goed. Bij een té voorzichtige financiële begroting loopt u de kans binnen afzienbare tijd weer bij de bank moet aankloppen voor aanvullende financiering.
 • WIKIPEDIA begroting

  WEKA begroting exel-sheets

  BIZZ item

  WIKIPEDIA liquiditeit

  Balans opmaken

  induse monteurs

  ZZP-nederland item

  Kopen van een zzp bedrijf