industrieel technische dienstvrlening
Terug naar de homepage

ZZP-ers houden geen rekening met hun kosten-plaatje.

Voor zzp-er is ziek meldenerg riskant.

Veel zzp-ers houden onvoldoende rekening met eventuele kosten. Veel zzp-ers vinden een kosten-begroting maken lastig. Zo wordt er bijvoorbeeld te weinig rekening gehouden met de kosten voor pensioen, verzekering, autokosten, software, privé-kosten liquiditeit.

Het aantal zzp-ers die zijn kosten voor de oudedagvoorziening niet helder heeft zijn groot, laat staan wat men kan verwachten bij de uitkering van deze voorziening. Veel zzp-ers beginnen zonder een financieel plan en rekenen zichzelf daardoor rijk.
De reden is dat er vaak niet geïnvesteerd wordt en daardoor vaak geen kredietbij de bank nodig hebben en vervolgens niet met een adviseur in gesprek gaan. Ook de onzekerheid of ze er wel goed aan doen en zelf geen duidelijk beeld hebben van de mogelijke kosten maakt dat ze het daarom maar achterwege laten.
Je kunt de kosten prima zelf berekenen, maar let op voor te optimistische of te pessimistische weergave. De kosten is ook niet een gewoon optelsom omdat aftrekbaarheid btw en op de inkomstenbelasting sommige kostenposten moeilijk inzichtelijk maken.
En ben je van plan toch meer uit te geven moet je er rekening mee houden dat de winst daardoor afneemt. Ook is het verstandig om te kijken of sommige privé-kosteneigenlijk niet zakelijk horen te zijn.
De bereking van de kosten is het best vast te stellen uit de historie van een andere zzp-er die een nette jaarrekening heeft. Vraag anders een collega-zzp-er naar zijn kosten en neem dit in de berekening mee. Of ze deze informatie al weten en of ze het met je willen delen is een tweede.
Vergeet niet dat de kosten tussen de verschillende branches heel verschillend zijn. Aftrekbaarheid is overal het zelfde.

Zorg dus voor kosten-begroting!
Niet voor de bank maar voor uzelf.

click induse monteurs

ZZP-ers zijn zich bewust van de kosten als ze ziek worden en zijn dus ook minder vaak ziek.

Wil je als zzp-technicus aan de slag? Wees je er van bewust (ook in het ziekte-kosten-plaatje) dat een dagje ziekmelden grote concequenties kan hebben. Klanten gaan, als dit vaker gebeurd, al snel op zoek naar een andere. Het is wel je boterham die op het spel staat.

kostenplaatje

Samenwerkingsverband ind'use

Algemene voorwaarden.

  Kwaliteiten:

 • Technici voor industrie en machinefabrieken
 • Als zzp-er starten en leunen op een goed team.
 • Ind'use met een klantvriendelijke houding.
 • Leveren van kwaliteit.
 • Problemen zijn uitdagingen.
 • Zelfstandige technici.
 • Niet een tussenpersoon maar de techneut doet zijn verkoopgesprekken.
 • Veilig werken is ons niet vreemd.

Interesse? neem dan contact met ons op.

induse industrieel technische dienstverlening


De algemene voorwaarden zijn de overige regels die van toepassing zijn op uw overeenkomst met uw opdrachtgever.
Het is handig om uw algemene voorwaarden horen op de achterkant van de offerte te staan, zodat uw opdrachtgever gebonden is aan de algemene voorwaarden. U doet er goed aan uw algemene voorwaarden te deponeren bij de kamer van koophandel.
Induse heeft algemene voorwaarden voor haar technici beschikbaar.

indu-zzp

Fouten in de begroting
LINKS BEGROTINGSVRAGEN
 • Het maken van een financiële begroting kunt u de omzet niet onderbouwen
  Het maken van een financiële begroting gaat niet via het zogenoemde “natte vingerwerk”. Hoeveel orders verwacht u volgend jaar? Zet dit op een rij en bereken op deze wijze uw financiële begroting vanuit reële kosten-posten.
 • U heeft bij het maken van een kosten begroting alles in uw hoofd maar niets op papier
  Wellicht denkt u voor uzelf nog wel een kosten begroting in uw hoofd te kunnen maken. Uw bank heeft echter niets aan een dergelijke uitzonderlijke kwaliteit. Ook al kost het u de nodige moeite en tijd, presenteer alles schriftelijk
 • U hanteert bij het maken van een liquiditeits-begroting een kortere debiteurentermijn dan binnen uw bedrijf gebruikelijk is.
  Stel bij het maken van uw financiële begroting uw debiteurentermijn op de gemiddelde termijn in de branche. Is dit bijvoorbeeld 60 dagen, terwijl u in uw prognose uitgaat van een termijn van 30 dagen, dan rekent u zich rijk. Een dergelijke financiële begroting overtuigt uw bank waarschijnlijk niet.
 • U bent bij het maken van uw financiële begroting vergeten de BTW in uw liquiditeitsbegroting op te nemen.
  Houdt u bij het maken van een financiële begroting geen rekening met de BTW terwijl u grote bedragen omzet, dan kunt u in de problemen komen met uw liquiditeit. Daarom zal een bank een financiële begroting met een dergelijke misser extra kritisch beoordelen.
 • U geeft in uw financiële begroting een te rooskleurige voorstelling van de stand van zaken.
  Stelt u bij het maken van uw financiële begroting uw zaken te gunstig voor dan houdt u uzelf voor de gek. Komt u op basis van een dergelijke financiële begroting vroeg of laat in betalingsproblemen dan bent u slecht af. Maak daarom uw financiële begroting altijd op basis van reële cijfers.
 • U maakt bij het samenstellen van een financiële prognose een té voorzichtige inschatting
  Het opstellen van een té voorzichtige inschatting van uw financiële begroting is ook niet goed. Bij een té voorzichtige financiële begroting loopt u de kans binnen afzienbare tijd weer bij de bank moet aankloppen voor aanvullende financiering.
 • KVK liquiditeit-begroting

  liquiditeits-begroting

  BIZZ item

  WIKIPEDIA liquiditeit

  Balans opmaken

  induse monteurs

  ZZP-nederland item